Se alla blogginlägg.
- Planera och förbered din planteringkantav anders@gastrotech.seTips på hur du ska tänka och planera din trädgård med planteringskanter.
- GUIDE – Hur man gör skötsel på restaurangdiskmaskinav anders@gastrotech.seWexiödisk WD-6 är nog den vanligaste restaurangdiskmaskinen på restauranger och i storkök runt om i Sverige. Inte så konstigt. Det är en riktigt bra diskmaskin som dessutom är tillverkad i Sverige. Många restauranger har problem med att få riktigt fin och ren disk med glänsande resultat. Ofta beror […]
- GUIDE – Hur man rengör kondensorn på en kylav anders@gastrotech.seGrunderna: Först måste vi förklara lite snabbt vad som är vad och placeringen av komponenter som sitter på kompressorpaketet. Kompressor Fläktmotor Kondensor Fläktmotorn suger in luft genom kondensorn för att kyla köldmediet och kompressorn. Det är i kylflänsarna på kondensorn som damm och annan smuts fastnar. Varför ska […]
- Stekhäll – Gjutjärn vs Hårdkromav anders@gastrotech.seVad är en stekhäll med hårdkrom? En stekhäll med polerad kromad yta ger dig en spegelblank stekhäll. Fabriken har lagt på ett tunt lager krom på stekytan. RM Gastro lägger på 0,03mm krom på stekhällens stekyta. Det kan vara en stor fördel med en kromad stekhäll i ett […]
- Skötselråd Stengodsav anders@gastrotech.seStengods är högbränt på ca. 1200-1300° Celsius och blir då likt fältspatsporslin ett mycket tätt material som är tåligt mot nötning. Stengodset får en gråvit färg under framställningen men kan färgas av olika dekorglasyrer. Fotringen på stengods är oglaserad eftersom materialet är så tätt att det ändå inte […]