Se alla blogginlägg där Gastrotech tipsar och förklarar hur restaurangmaskiner fungerar. Vi jämför produkter på ett objektivt sätt där vi går genom fördelar och nackdelar. Allt för att underlätta för dig som ska köpa ny restaurangmaskin.
Du finner även en massa nyttiga tips på hur du uinderhåller din restaurangutrustning så den hålelr så länge som möjligt. Skötselråd på olika material och rengöringstips på restaurangmaskiner för ökad livslängd.
Vill du att vi går genom en restaurangmaskin eller annan restaurangutrustning kan du tipsa oss. Skicka ditt förslag till info@gastrotech.se.
Kategorier:
Blogginlägg:
- Tips när du ska köpa ny restaurangutrustning.av anders@gastrotech.seEnkel sammanfattning på vad man bör tänka på när man ska köpa ny restaurangutrustning.
- Bäst ismaskin för mig?av anders@gastrotech.seVad du ska tänka på när det är dags att köpa en ny ismaskin till din restaurangverksamhet. Tips och förslag.
- Ljudnivå i restaurangkylarav anders@gastrotech.seHur mycket låter egentligen en restaurangkyl? Hör går vi genom olika ljudnivåer och vilken kyl som man kan placera var i restaurangverksamheten.
- Planera och förbered din planteringkantav anders@gastrotech.seTips på hur du ska tänka och planera din trädgård med planteringskanter.
- GUIDE – Hur man gör skötsel på restaurangdiskmaskinav anders@gastrotech.seWexiödisk WD-6 är nog den vanligaste restaurangdiskmaskinen på restauranger och i storkök runt om i Sverige. Inte så konstigt. Det är en riktigt bra diskmaskin som dessutom är tillverkad i Sverige. Många restauranger har problem med att få riktigt fin och ren disk med glänsande resultat. Ofta beror… Läs mer: GUIDE – Hur man gör skötsel på restaurangdiskmaskin
- GUIDE – Hur man rengör kondensorn på en kylav anders@gastrotech.seGrunderna: Först måste vi förklara lite snabbt vad som är vad och placeringen av komponenter som sitter på kompressorpaketet. Kompressor Fläktmotor Kondensor Fläktmotorn suger in luft genom kondensorn för att kyla köldmediet och kompressorn. Det är i kylflänsarna på kondensorn som damm och annan smuts fastnar. Varför ska… Läs mer: GUIDE – Hur man rengör kondensorn på en kyl
- Stekhäll – Gjutjärn vs Hårdkromav anders@gastrotech.seVad är en stekhäll med hårdkrom? En stekhäll med polerad kromad yta ger dig en spegelblank stekhäll. Fabriken har lagt på ett tunt lager krom på stekytan. RM Gastro lägger på 0,03mm krom på stekhällens stekyta. Det kan vara en stor fördel med en kromad stekhäll i ett… Läs mer: Stekhäll – Gjutjärn vs Hårdkrom
- Skötselråd Stengodsav anders@gastrotech.seStengods är högbränt på ca. 1200-1300° Celsius och blir då likt fältspatsporslin ett mycket tätt material som är tåligt mot nötning. Stengodset får en gråvit färg under framställningen men kan färgas av olika dekorglasyrer. Fotringen på stengods är oglaserad eftersom materialet är så tätt att det ändå inte… Läs mer: Skötselråd Stengods
- Skötselråd Bestickav anders@gastrotech.seRostfritt stål är inte som folk felaktigt tror helt och hållet fritt från rost, utan rostbeständigt. Det finns inga stållegeringar som helt och hållet är resistenta för yttre påverkningar som kan framkalla rost. Vatten eller diskmedel med högt järnvärde eller högt klorvärde kan skada bestickens skyddslager och göra… Läs mer: Skötselråd Bestick
- Skötselråd Porslinav anders@gastrotech.seMatrester som lämnas på porslinet kan missfärga känslig dekor. Speciellt känsligt är porslin för maträtter med starka syror som äpple och citron. Ta bort vidbränd mat som fastnat på dina ugnssäkra formar genom att blötlägga dem i vatten blandat med diskmedel. Efter ca 1/2 timma kan du diska… Läs mer: Skötselråd Porslin
- Skötselråd Kolstålav anders@gastrotech.seVåra pannor är förbehandlade med en skyddsbeläggning av bivax. Diska pannan i hett vatten innan inbränning. För att skapa en naturlig non stickbeläggning och ge din panna bästa möjliga stekegenskaper rekommenderar vi att du bränner in pannan med vegetabilisk olja före användning. Bra alternativ är rapsolja eller linfröolja… Läs mer: Skötselråd Kolstål
- Skötselråd Rostfrittav anders@gastrotech.seRostfria kärl är vanligt förekommande i restaurangkök. Anledningen är enkel – hållbarheten. Eftersom det inte finns någon beläggning i en rostfri panna finns det inget som kan slitas ut. Rostfritt stål har en hög hygienfaktor, vilket gör det till ett självklart val inom livsmedelsindustrin. Krominnehållet i stålet gör… Läs mer: Skötselråd Rostfritt
- Gastrotech Kantinguideav anders@gastrotech.seHitta rätt kantin till din restaurang. Det är en hel djungel med olika mått på kantiner. Vi ska försöka reda ut vilken kantin du ska använda på din restaurang beroende på vad du ska använda den till. För er som inte riktigt orkar läsa har vi nu en… Läs mer: Gastrotech Kantinguide
- Gastrotech blogg!av anders@gastrotech.seOfficiell blogg för Gastrotech restaurangmaskiner. I denna blogg kommer vi lägga upp informativa sidor om hur man sköter sina restaurangmaskienr och sin restaurangutrustning på bästa sätt för att öka livslängden och maskinens prestanda. Du kommer också att hitta en massa tips & trix, guider och trevliga bilder på… Läs mer: Gastrotech blogg!