Blogginlägg

Se alla blogginlägg.

  • GUIDE – Hur man gör skötsel på restaurangdiskmaskin
    Wexiödisk WD-6 är nog den vanligaste restaurangdiskmaskinen på restauranger och i storkök runt om i Sverige. Inte så konstigt. Det är en riktigt bra diskmaskin som dessutom är tillverkad i Sverige. Många restauranger har problem med att få riktigt fin och ren disk med glänsande resultat. Ofta beror […]
  • GUIDE – Hur man rengör kondensorn på en kyl
    Grunderna: Först måste vi förklara lite snabbt vad som är vad och placeringen av komponenter som sitter på kompressorpaketet. Kompressor Fläktmotor Kondensor Fläktmotorn suger in luft genom kondensorn för att kyla köldmediet och kompressorn. Det är i kylflänsarna på kondensorn som damm och annan smuts fastnar. Varför ska […]
  • Stekhäll – Gjutjärn vs Hårdkrom
    Vad är en stekhäll med hårdkrom? En stekhäll med polerad kromad yta ger dig en spegelblank stekhäll. Fabriken har lagt på ett tunt lager krom på stekytan. RM Gastro lägger på 0,03mm krom på stekhällens stekyta. Det kan vara en stor fördel med en kromad stekhäll i ett […]
  • Skötselråd Stengods
    Stengods är högbränt på ca. 1200-1300° Celsius och blir då likt fältspatsporslin ett mycket tätt material som är tåligt mot nötning. Stengodset får en gråvit färg under framställningen men kan färgas av olika dekorglasyrer. Fotringen på stengods är  oglaserad eftersom materialet är så tätt att det ändå inte […]
  • Skötselråd Bestick
    Rostfritt stål är inte som folk felaktigt tror helt och hållet fritt från rost, utan rostbeständigt. Det finns inga stållegeringar som helt och hållet är resistenta för yttre påverkningar som kan framkalla rost. Vatten eller diskmedel med högt järnvärde eller högt klorvärde kan skada bestickens skyddslager och göra […]