Planera och förbered din planteringkant

Börja med att mäta upp området och göra en enkel skiss. I de fall där de raka längderna inte helt passar dina mått, använd skarvplåt som teleskop. Denna gör att du slipper kapa och borra i längderna.

Exempel på hur du planerar din kant

Tänk på att planteringskanternas mått avser hela längden. Eftersom planteringskanterna läggs omlott får du minska med 1,5 cm i båda ändar i de fall där de läggs omlott. I hörn skall inget avdrag göras. Om du inte lyckas uppnå exakt det önskade måttet kan en skarvplåt användas som teleskop för att justera längden.

Skarvplåt används då du önskar uppnå exakt längd utan att behöva kapa planteringskanten. Med denna kan du lägga två plåtar omlott och justera längden som ett teleskop.

De justerbara hörnen kan enkelt bockas i önskad vinkel. Detta görs då enklast genom att du först skruvar fast de längder du ska använda och som sedan fungerar som hävarm.

Övergångar kan användas för att gå från en 12 cm kant till en 18 cm kant. Den kan också användas uppochner för att passa sluttningar i markytan.

Jordankare används för att stabilisera och fixera planteringskanten. För stabilare kant används kortare längder vilket innebär fler förankringar. Förankringar kan ofta uteslutas i hörn och i cirklar men är att föredra då man använder robotgräsklippare.

Stolpfästen används för att fästa odlingslösningar i kanten från Flexigardensortimentet. Sortimentet består av trådspaljéer, buskstöd och liknande.

Hela sortimentet med planteringskanter höjd 120mm:

Hela sortimentet med planteringskanter höjd 180mm:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...