Stekhäll – Gjutjärn vs Hårdkrom

Vad är en stekhäll med hårdkrom?

En stekhäll med polerad kromad yta ger dig en spegelblank stekhäll. Fabriken har lagt på ett tunt lager krom på stekytan. RM Gastro lägger på 0,03mm krom på stekhällens stekyta. Det kan vara en stor fördel med en kromad stekhäll i ett öppet kök där kunderna kan se in i köket. Det ser både snyggt och exklusivt ut.

Krom vs standard stekhäll

Vad är då fördelen med en kromad stekhäll?

Använder man en kromad stekhäll på rätt sätt blir det som att använda en non-stick stekpanna. Maten fastnar inte och därför ger det också stekhällen längre livslängd. Tack vare att maten inte bränner fast lika lätt får man heller ingen smaköverföring mellan olika typer av mat på stekhällen.

Värmestrålningen är mindre på en kromad stekhäll. Det innebär dels att stekhällen är lite mer energieffektiv eftersom inte värmen strålar bort från stekhällen så lätt. Det innebär också att mer värme går in i produkten som du steker.

Den hårda, kromade ytan är mycket tålig mot repor. Det är enkelt att rengöra stekhällen och du behöver inte olja in stekytan så som du gör på en stekhäll i gjutjärn. Däremot är det viktigt att man ändå är försiktig med den kromade ytan. Använd inte en stålborste och när man ska skrapa av stekhällen med en fettskrapa får man vara försiktig så man inte drar upp en repa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...